3/4 eetlepels moringa thee (vers gedroogd blad)
3 flinke eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur
Twee kleine appels, gewassen en in de schil, in stukken
125 gram gedroogde moerbeien
100 gram zonnebloempitten
20 gram chiazaad
20 gram lijnzaad
10 gram sesamzaad havermelk
Om te garneren: Moringa thee ceylon kaneelpoeder
ZO MAAK JE HET:
Verwarm de oven voor op 170 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal in de keukenmachine alle ingrediënten, behalve de melk, samen tot een fijne massa. Voeg steeds kleine beetjes melk toe tot er een goede, stevige en smeuïge massa ontstaat. De massa moet nog goed met een lepel op zijn te scheppen. Schep hoopjes op de bakplaat en vorm er ronde koekjes van. Bestrooi met kaneel en een klein beetje Moringa thee. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf tussendoor goed controleren. Laat afkoelen.
Recept + fotografie: Monique van der Vloed www.moniquevandervloed.nl
Noodzakelijke cookies zijn absoluut noodzakelijk om de website goed te laten functioneren. Deze categorie bevat alleen cookies die de basisfunctionaliteiten en beveiligingsfuncties van de website waarborgen. Deze cookies slaan geen persoonlijke informatie op.
Alle cookies die mogelijk niet bijzonder noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website en die specifiek worden gebruikt om persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen via analyses, advertenties en andere ingesloten inhoud, worden niet-noodzakelijke cookies genoemd. Het is verplicht om toestemming van de gebruiker te verkrijgen voordat deze cookies op uw website worden geplaatst.