Veel gestelde vragen (FAQ) over Moringa

Het grote voordeel van Moringa boven andere voedingssupplementen is dat Moringa 100% natuurlijk is met een breed scala vitaminen, mineralen, aminozuren, eiwitten en antioxidanten die bovendien in hoge concentratie aanwezig zijn.
Het grote voordeel van Moringa boven andere voedingssupplementen is dat Moringa 100% natuurlijk is met een breed scala vitaminen, mineralen, aminozuren, eiwitten en antioxidanten die bovendien in hoge concentratie aanwezig zijn.
Verse Moringa bladeren bevatten meer vitamine C en E dan gedroogd blad, door het droogproces gaat er een deel van deze vitaminen verloren. Andere vitaminen, mineralen, aminozuren, eiwitten en antioxidanten zijn in gedroogd Moringablad echter in hogere dosis aanwezig. Moringa bladpoeder is doordat het fijngemalen is makkelijker opneembaar dan grof Moringablad. Grof Moringablad is echter weer milder van smaak en maakt het zodoende makkelijker om door gerechten te verwerken zonder een dominante smaak af te geven. Zo heeft iedere vorm zijn eigen voordelen.
Bij Moringa’s Finest vindt u alleen duurzaam geteelde Moringaproducten zonder toegevoegde chemicaliën (E341 en E570 bijvoorbeeld). Moringaproducten van Moringa’s Finest zijn raw, wat betekent dat ze zonder verhitting zijn gedroogd waardoor essentiële aminozuren nog intact zijn. Moringa’s Finest is gespecialiseerd in Moringa en heeft service en het delen van kennis hoog in het vaandel.
Moringa bladpoeder is prijstechnisch het meest economisch om te gebruiken, je kan dit door vruchtensap, yoghurt of kwark mengen, maar ook door smoothies, soep, sauzen of warme gerechten, zoals wokgroenten, of strooie Moringa poeder, net zoals zout en peper, over warm eten. Met Moringatabletten of Moringacapsules kan je de dagelijkse dosis eenvoudig aanvullen. Voor een volwassene is een dosis van 5 – 10 gram aanbevolen, kinderen en huisdieren kunnen een dergelijke dosis relatief naar hun gewicht innemen. Verse Moringa leveren wij in het groeiseizoen ( april t/m oktober ) dit kan rauw door salades gegeten worden, als broodbeleg, door smoothies, soeps, sauzen of in warme gerechten verwerkt worden zoals wok groenten.
Moringa olie van Moringa’s Finest is koud geperst en op natuurlijke wijze gekweekt. Deze olie is voor consumptie geschikt, maar wordt in de praktijk meer voor huid- en haarverzorging gebruikt. Moringa olie trekt snel in de huid en laat geen vet achter, het houdt de huid soepel en elastisch, verminderd lijntjes en rimpels, verlicht jeuk bij insectenbeten en helpt schaafwonden sneller te genezen. Moringa olie maakt het haar zachter en glanzender en verlicht de hoofdhuid van schilfers en droge huid. Moringa olie is bovendien ideaal als massageolie, ook voor baby’s.
Ja, de zaden van Moringa zijn eetbaar, ze bevatten alle goede eigenschappen van de plant en zijn rijk aan olie. Een zeer speciale eigenschap van Moringazaad is dat het zich bindt aan zware metalen en een antiseptische eigenschappen heeft. Zodoende reinigen ze het spijsverteringskanaal van ongewenste bacteriën en afvalstoffen.
2 tot 4 Moringazaden per dag is voldoende. Maximaal 5 zaden per dag.
Moringa geeft energie! Daarom is het aan te raden om de dag te beginnen met een goede dosis Moringa. Wees creatief! Begin de dag met een MoringaSmoothie, met de lunch neem wat Moringa capsules of Moringa tabletten in en met de avondmaaltijd gebruik verse Moringa of voeg Organic ringa Poeder toe door sauzen , soepen of wok groenten, of strooi Moringa poeder, net zoals zout en peper, over warm eten. Bovendien, kunt u Moringa Thee de hele dag door nuttigen.
Er zijn geen gevallen met negatieve bijwerkingen van Moringa met medicijngebruik bekend. Bij twijfel is het altijd verstandig uw (natuur) arts te raadplegen.
Moringa werkt regulerend op de bloedsuikerspiegel en kan zodoende een verlichtend effect geven op diabetes.
Er zijn geen gevallen bekend, Moringa bevat geen lactose, gluten, of andere bekende allergenen.
Juist voor zogende moeders is Moringa een ideale toevoeging aan het dieet vanwege de hoge concentratie voedingstoffen en antioxidanten.
Alle Moringaproducten van Moringa’s Finest zijn VEGAN en dus ook vegetarisch. Moringa is voor veganisten en vegetariërs uitermate geschikt vanwege o.a. het hoge gehalte ijzer, calcium en makkelijk opneembare eiwitten. Helaas bevat Moringa van nature geen vitamine B12., maar de combinatie van Moringa en vitamine B12 helpt wel met de opname van vit.B12
Als Moringa olie koud bewaard wordt gaat het stollen, dat is eenvoudig op te lossen door het flesje een tijdje op een warme plaats te zetten of in warm water te houden. De Moringaolie wordt snel weer helder en vloeibaar.
Moringa heeft een heel eigen smaak die zich moeilijk laat vergelijken. Verse Moringa heeft een fijne nootachtige smaak, lichtzoet en een klein beetje scherp net als radijs. De smaak van gedroogde Moringa laat zich nog moeilijker beschrijven. Moringa bladpoeder heeft een vrij sterke geconcentreerde smaak en daar moet je ook rekening mee houden als je het door eten mengt. Zorg er altijd voor dat het lekker blijft en niet te overheersend.
Onder de Moringa boom bevindt zich een vlezige wortel, gelijkend op een knol. In de ayurvedische geneeskunst wordt deze als medicijn gebruikt. Wij adviseren deze wortel niet te consumeren zonder de benodigde medische kennis.
De bloemen van de Moringa oleifera zijn eetbaar en hebben een honingzoete smaak, men maakt er ook thee van. Niet geschikt voor zwangere vrouwen want deze bloemen werken vruchtafdrijvend!
Allen bevatten bladpoeder van Moringa. Om de Moringa tabletten bij elkaar te houden bevatten deze nog een minimum aan extra stoffen als arabische gom, de Moringa capsules zijn gemaakt van plantaardige cellulose (geen vulstoffen of emulgators). Moringa capsules worden meestal gebruikt door mensen die wat moeite hebben met slikken. Moringatabletten en capsules zijn makkelijk om mee naar het werk of op reis, of om even snel in te nemen. Qua werking is er geen verschil tussen Moringa bladpoeder, Moringa capsules of Moringa tabletten.
Indien donker en droog bewaard in een afgesloten verpakking blijft het Moringa bladpoeder vele maanden goed voor consumptie.
In Nederland is het klimaat wat koud voor de Moringa boom, in de zomer kan een ontwikkelde plant zich redelijk ontwikkelen in een warme en zonnige tuin. Liever staat de Moringa boom in een warme kas of serre, daar zal hij van het voorjaar tot en met het najaar flink wat bladeren, bloemen en eventueel peulen produceren. Moringa’s Finest levert boompjes die al een flink wortelstelsel hebben en in het juiste klimaat direct zullen produceren.
Ja, dat kan, wij leveren verse kiembare Moringa zaden die meestal een week na het zaaien ontspruiten. De jonge boompjes zijn echter zeer kwetsbaar en het is een kunst om er een levensvatbare boom uit te kweken. Met een Moringa boom van Moringa’sFinest krijgt u een boompje dat al enkele maanden oud is en door die kwetsbare fase heen is.