De heilzame werking van Moringa-olie was in vele oude culturen al bekend en is uitvoerig gedocumenteerd. Het is een vitaminenrijke olie die al duizenden jaren door vele volkeren gebruikt wordt als een natuurlijke anti-aging voor gezicht en lichaam en ook voor cosmetische doeleinden.

Egyptenaren gebruikten de olie in de huidverzorging en voor het maken van zalven. Daarnaast was het eveneens een belangrijk ingrediënt voor het balsemen van de doden. Er zijn recepten gevonden voor het behandelen van rimpels met Moringa-olie en Wierook die stammen uit 1400 v. Chr.

De olie van Moringa’s Finest wordt koud geperst uit biologisch Moringa zaden. Deze vriendelijke en pure olie is zeer geschikt voor huid- en haarverzorging, aromatherapie en massage, maar ook voor baby-massage, zo puur is deze olie!

 

Huidverzorging

Moringa Olie zit vol omega 3, 6, 9 vetzuren en bevat veel vitamine A en E. Deze voedzame olie is ook een ideale voeding voor de huid, en trekt makkelijk in, ongeacht je huidtype. Het zuivert de huid, reguleert de afscheiding van talg, en gaat een vermoeide huid tegen. Moringa Olie behoort tot de niet-drogende oliën en laat zich goed over de huid verdelen.

Mensen die een tijdje de olie op hun huid hebben gebruikt, zijn verbaasd hoe glad, zacht en stralend hun huid er uit gaat zien, ongeacht welk huidtype ze hebben. Ook rimpels vervagen, en er is verlichting gemeld bij veel huidaandoeningen.

Ook als je huid er al goed en stralend uitziet, is het gebruik van Moringa Olie aan te raden. Het vervaagt niet alleen rimpels maar voorkomt ook dat de gezichtsspieren uitzakken. Om Moringa Olie dagelijks te gebruiken kan je vroegtijdige veroudering en slappe spieren voorkomen, en voorkomen is beter dan genezen!

 

Aftersun

Moringa Olie werkt hydraterend en verkoelend naar het zonnebaden en kan als perfect aftersun lotion worden gebruikt.

 

 

 

Baby massage

De Moringa Olie van Moringa’s Finest is puur van oorspong en zeer geschikt voor baby-massage. Het werkt heel kalmerend, kan krampjes voorkomen of verlichten en is een mooie manier om het contact te verdiepen tussen moeder (of vader) en kind. Lekker om in te masseren na een badje en/of voor het naar bed gaan.

 

 

Aromatherapy en massage

Moringa olie wordt gewonnen door de zaden van de Moringa Oliefera boom uit te persen. Hierdoor ontstaat een zeer stabiele olie die een hoge voedingswaarde heeft voor de huid en tegelijkertijd ook heel licht is. Dit maakt deze olie een uitstekende keuze voor massage en voor het mengen met aromatherapie olie. Moringa olie dringt diep door in de huid waar het de voedingsstoffen brengt die de huidcellen nodig hebben.

Het wordt beschouwd als de beste olie voor massage en aromatherapy.

 

Haarverzorging

Doordat Moringa-olie rijk is aan oliezuur, is het heel goed te gebruiken op de hoofdhuid om te reinigingen en verzachten. Het werkt tevens voedend voor de hoofdhuid en het haar. Zodoende neemt de kracht en gezondheid van het haar toe. Voedingsstoffen in de olie bereiken de wortels en voeden op die manier de hoofdhuid.

Het oliezuur zorgt ervoor dat Moringa-olie diep de huid in trekt. Hierdoor worden de vitaminen en andere gunstige stoffen aan de haarwortels geleverd. Het werkt heel goed tegen roos, dof haar en gespleten haarpunten.

Gebruik het simpelweg door na het wassen met shampoo, of na het haar vochtig te hebben gemaakt, een beetje olie in het haar en hoofdhuid te masseren. Even laten inwerken, dan uitspoelen. Je kunt het ook op droog haar gebruiken voor extra glans. Wrijf een paar druppeltjes Moringa-olie in je handen en masseer dit direct door je haar. (Dit is ook bijzonder goed voor droge haarpunten!)

Als je niet tevreden bent met hoe je haar uitziet, ongeacht haarstijl of je haartype, probeer dan Moringa-olie voor jezelf en kijk naar het resultaat!

Gebruiktip: na verloop van tijd kunnen zich vlokjes vormen in het olieflesje. Deze lossen direct weer op zodra je de olie een beetje verwarmt door het flesje onder de warme kraan te houden. Je kunt de olie ook in een bakje warm water zetten, of eventjes op de verwarming. Vlokvorming is een eigenschap van koudgeperste olie en doet niets aan de eigenschappen of kwaliteit af.

Klik hier voor Anti-Aging